Öktüren'den 1 Mayıs kutlama Mesajı

Diyarbakır Siirtliler Vakfı Şube Başkanı Adnan Öktüren, , 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

10:33:53 | 2024-05-01

‘Aziz Diyarbakırlı kardeşlerimin ve bütün Emekçilerin bu özel günlerini kutluyor ve her daim sorunlarında yanlarında olduğumu özellikle belirtmek istiyorum’ diyen Diyarbakır Siirtliler Vakfı Şube Başkanı Adnan Öktüren, açıklamasında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Alın teri ile geçimini temin eden, emeği ile milli gelire katkı sağlayan fedakâr ve cefakâr bütün emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum. Rabbim, hepimizi yarattı, bizleri farklı renklere, ırklara, fırkalara ayırdı. Bütün bunlar, sayısız hikmetleri barındırmaktadır.

 

Bizler, insanlara insan olduğu için çıkar beklemeden kıymet veren, Emek ve Alınterine büyük saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu asırlardır yaşata gelmiş büyük ve köklü bir toplumuz. İşçilerimizde, İşverenlerimiz de kardeşimizdir, başımızın üstünde yeri vardır. Alınteri ve Emeğin karşılığı, elbette ki zamanında ve tam olarak ödenmelidir. Aksi halde ‘Kul Hakkı’ yenilmiş olur ki, bu Yüce Rabbim’izin büyük günahlardan saydığı ve kaçınmamız gerektiği konusunda bizi uyardığı hayati konulardan biridir. Yüce Dinimiz İslam’da, Emek ve Alın teri konularının altı çizilmekte ve büyük önem verilmesi istenmektedir.

 

 

Allah Resulü Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Hazretleri (S.A.V.) ‘Mahiyetinizde çalışan işçilerinin ücretlerini, daha alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ uyarısında bulunarak, yine Kul Hakkı’nın altını çizmiştir. Hal böyleyken, toplum hayatımızda son derece önemli bir yere sahip olan emekçi kardeşlerimize en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum. Hepimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum ki, gelecek 1 Mayıs’larda, daha yaşanabilir koşullar ve geçim standardının bugünkünden çok daha yükseklere taşındığı günler yaşarız’.




ETİKET :  

Tümü